Maak van de nood een deugd: laat de verplichte schilderwerkzaamheden aan uw woning of bedrijfspand doen door de vakman.

Buitenschilderwerk, de identiteit van uw huis

Schilderwerkzaamheden aan de buitenkant worden verricht aan kozijnen, deuren, goten en andere gevelelementen. In sommige gevallen valt daar ook het schilderwerk aan gemetselde of gestucadoorde muren en schilderwerk aan schutting en overige tuinelementen onder. Afgezien van bescherming heeft buitenschilderwerk ook een esthetische functie doordat het kleurgebruik en de glansgraad voor een belangrijk deel de uitstraling van uw bezit bepalen.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Schilderwerk aan houten gevelelementen is minstens elke 5 à 7 jaar toe aan een volledige schilderbeurt. Dat verschilt overigens per gevelzijde want door de invloed van zon en regen zullen de zuidelijk en westelijk gelegen gevels eerder om onderhoud vragen dan de noordelijk en oostelijk gelegen geveldelen. Ook de mate waarin bijvoorbeeld een overstek de gevel beschermd is van invloed op de onderhoudsbehoefte aan uw pand.

Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de vijf of zeven jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode regelmatig uw schilderwerk te (laten) controleren en waar nodig bij te werken kunt u de levensduur van het schilderwerk verder belangrijk verlengen. Kremers Schilderwerken heeft hiertoe de know how en systemen in huis om u hierbij behulpzaam te zijn.

Waarom buiten schilderen?

Houten gevelelementen dienen goed beschermd te worden tegen weersinvloeden zoals zon en regen. Ook de duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld meranti dienen te worden beschermt tegen weersinvloeden. Houtrot reparaties zijn over het algemeen kostbaar en dienen indien mogelijk voorkomen te worden. Uw woning of bedrijfspand heeft een betere uitstraling wanneer het schilderwerk met regelmaat wordt bijgehouden door de vakmensen van Kremers Schilderwerken zo bent u er zeker van dat het schilderwerk goed bestand is tegen de sterk varierende weersinvloeden in Nederland.

Goed schilderwerk draagt er toe bij dat de gevelelementen in uw pand lang mee gaan. Als uw woning of bedrijfspand met regelmaat gecontroleerd en geschilderd wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven voor onderhoud.

Binnenschilderwerk

Een nieuwe verflaag doet wonderen voor uw interieur. Vandaar dat Kremers Schilderwerken veel zorg besteedt aan het binnenschilderwerk aan de wanden, ramen, kozijnen en deuren in de woon- of werkruimten. Hierbij hebben we oog voor zowel het schilderstechnische als het esthetische aspect van het schilderwerk.

Het schildertechnische aspect

Hierbij letten wij op:

  • eventuele vocht- en constructieproblemen
  • welk verfsysteem er aangebracht moet worden op de te behandelen onderdelen
  • of de kitvoegen tussen het houtwerk en het glas nog in goede conditie zijn
  • of er geen openstaande verbindingen zijn

Het esthetische aspect

Hierbij kijken we naar de specifieke wensen van de opdrachtgever. Maar bij elke klant letten wij altijd op drie belangrijke punten bij de schilderwerkzaamheden:

  • welke kwaliteit verwacht de opdrachtgever van het schilderwerk
  • de glansgraad (mat/zijdeglans/halfglans/hoogglans)
  • de afwerking. Moet alles mooi strak of juist een structuur (bijvoorbeeld door het gebruik van Kwarts structuurverf)

Bij het binnenschilderwerk in bewoonde woningen en bedrijfsruimtes die in gebruik zijn proberen wij de overlast tot het minimale te beperken en wordt de werkplek aan het eind van de werkdag netjes opgeruimd. Ontdek ons volledige dienstenaanbod.