Stucwerk: welke soorten zijn er?

Naast spuitwerk biedt lak-latexspuiten ook diverse soorten stucwerk aan: glad stucwerk, spackspuiten, spachtelputz en betonlook. Voor het uitvoeren van deze soorten stucwerk werken we samen met stucadoorsbedrijven uit de omgeving van Heeze.
Door de jaren heen hebben we projecten naar tevredenheid afgerond. Het succes van ons bedrijf is niet alleen gebaseerd op kwaliteit en professionaliteit, maar zeker ook op een nauwkeurige planning. Hierdoor starten de werkzaamheden op het afgesproken tijdstip en leveren we het werk binnen de afgesproken termijn op! Met onze jarenlange ervaring garanderen wij een vakkundig eindresultaat. Zo ziet je woning of bedrijfspand er weer jarenlang fantastisch uit.

Stijl, soort, onderhoud, budget voor het betere stucwerk

Welke variant stucwerk je kiest, is voornamelijk een stijlkeuze. Daarnaast is het belangrijk om de mate van onderhoud in overweging te nemen. Je budget is natuurlijk ook bepalend.

Pleister-stucwerk: glad of met structuur

De meest bekende variant van gladde wandafwerking is glad stucwerk. Glad stucwerk wordt ook vaak gekozen voor het plafond. Tegenwoordig zie je steeds meer varianten die de gewenste ruimte een heel mooie en aparte look geven.

Handig in geval van pleisterwerk:

  • het resultaat: strakke, gladde wanden
  • Goede vochtregulering
  • Beschadigingen zijn gemakkelijk op te vullen

Spachtelputz

Spachtelputz is de meest gebruikte soort sierpleister. Spachtelputz is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar, zodat je de keuze hebt uit verschillende structuren.

Kenmerken van het toepassen van spachtelputz:

  • Boen- en stootvast en kleur-echt
  • Aan te brengen in een kleur naar keuze
  • Geschikt voor zowel binnen als buiten

Stucwerk als ondergrond

Voordat je muren laat behangen of betegelen, kun je deze ter voorbereiding laten stuken. Het stucwerk dient dan dus als ondergrond. De muren worden rechtgemaakt, zodat je behang of tegels gemakkelijk kunt aanbrengen. Hierdoor krijg je een strakker eindresultaat.

Kenmerken:

  • Draagt bij aan een strak eindresultaat
  • Goedkoper omdat het minder glad wordt opgeleverd
  • Alleen geschikt als ondergrond

Meer informatie nodig over stucwerk?

Heb je vragen?  wij denken graag met je mee bij het vinden van de best passende oplossing. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie en/of een afspraak. Dat kan door te bellen naar 040-8422667 of door het contactformulier in te vullen. Hierop kun je vragen stellen of opmerkingen plaatsen. Ook kun je direct een offerte aanvragen, gebaseerd op je project.

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op